Directions EMEA i Poznan

10696302_799655813431858_4514722701242315577_n

Vi är åter från Directions EMEA i Poznan, vilket är Microsoft Dynamics NAV Partnernätverkets årliga konferens. I år deltog 1100 delegater vilket gör Directions EMEA till den största mötesplatsen för Dynamics NAV.

Vi är fulla med intryck och inspiration hur framtidens affärsystem kommer se ut, och Microsoft har något stort på gång.

Man ser affärssystemet som en del i ett företagssystem integrerat med O365, Dynamics CRM, Power BI eller de onlinetjänster eller de appar man behöver.

-”IN O365 ON AZURE WITH SERVICES” är Microsoft nya ledord.

En av de nya onlinetjänsterna I NAV 2015 är Bankfilskonvertering  för in- och utbetalning i mer än 25 olika länder.

Vi fick också se den nya app klienten för Dynamics NAV 2015 som man kan installera på Apple Ipad, Android tablet, eller en Windows Surface, 7” eller större.

Några partners har redan börjat leverera Dynamics NAV som en molntjänst med sina tillagda branschlösningar, vilket innebär att man snabbt och enkelt kan komma igång med systemet, och ansvaret för underhåll och uppgradering ligger hos partnern. Detta innebär att man framöver mera kommer köpa Dynamics NAV med en given funktionalitet, istället för att göra egna anpassningar.

Detta kommer naturligtvis ställa nya krav på systemet, ett exempel som visades var att man numera kan ändra layouten på försäljningsdokument per företag med Word, även det vanliga rapportformatet RDL fungerar på alla andra rapporter.

Naturligtvis kommer man även fortsättningsvis kunna köpa och installera Dynamics NAV för att installera lokalt eller hos hostingpartner. Idag sälj ca 60 % av alla Dynamics CRM system som onlinetjänst, och 40 % installeras lokalt. Andelen som väljer att köra det online ökar stadigt.

Bilder från konferensen hittar du på Directions EMEA’s facebook sida.

Du gillar kanske också...